Hétfő, 2024-05-06, 18:30:41
Játékosokat Segítő Céh
Üdvözöllek Vendég
| Regisztráció | Belépés
[ Új hozzászólások · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Shakes&Fidget - A játék » GY.I.K. » Hogyan járj túl a hazárdőr eszén?
Hogyan járj túl a hazárdőr eszén?
elek1977Dátum: Kedd, 2022-09-27, 12:08:19 | Üzenet # 1
Vezér-hadnagy
Csoport: JSC vezető
Üzenetek: 534
Állapot: Offline
A hazárdőr, vagy szerencsejátékos a fogadóban található baloldalon az ablaknál. Onnan lehet felismerni, hogy egy csúnya kalapot visel.
Ezzel a fickóval lehet itt a piros, hol a piros játékot játszani. A játék lényege, hogy három vödörben elrejt egy piros golyót, és ki kell találni, hogy melyik gödörben van elrejtve. Ha nyersz, kapsz aranyat, ha veszítesz, akkor az aranyadból kevesebb lesz.

Hogyan működik a játék?
Miután rákattintottál az alakra, megjelenik a képernyőn a "minijáték". Először a tétet kell megadnod. Fogadhatsz gombával és arannyal is, de körönként csak az egyikkel lehet. Illetve gombával csak akkor fogadhatsz, ha vásároltál a gombaárunál előtte. Miután megtetted a tétedet, a gombaárus elkezdi kevergetni a vödreit, majd miután megunja ezt a fajta szórakozást, megkérdezi, hogy "Melyik serleg alatt van a golyó?" Te rákattintasz az egyik vödörre. Ha az alatt a vödör alatt volt a golyó, amire kattintottál, akkor megnyered a tétet, vagyis ennyivel több aranyad lesz, ha nem találtad el, akkor a meglévő aranyadból le lesz vonva a tét összege.

Óvatosan a szerencsejátékkal!
Bár nem vagyok otthon ebben a témában, és az ezzel kapcsolatos fogalmakat sem ismerem annyira, a profiktól elnézést kérik, ha valamit rosszul fejezek ki.
Bár elsőre könnyűnek tűnhet a játék, és jó kereseti lehetőségnek kínálkozik, nem javaslom a használatát. A játék nyerési esélye 1 : 3, ami azt jelenti, hogy átlagosan három játékból egyet nyer meg az ember és kettőt elveszít. Ha ugyanannyi aranyat teszünk fel tétnek mindig, akkor kétszer el fogjuk veszíteni, és előbb utóbb lenullázzuk magunkat.
Most leírok két példát, amivel könnyen tönkre tehetjük magunkat.
Dupla vagy semmi: Ennek az a lényege, hogy az összes vagyonunkat feltesszük tétnek. A fentiek alapján nagy valószínűséggel elveszítünk mindent. Persze nyerhetünk is. és akkor kétszer annyi aranyunk lesz. Aki mer, az nyer!

A szerencsés bolond esete: Előfordulhat, hogy többször egymás után nyerünk. Előfordulhat, bár később kiderül, hogy nem olyan gyakori dolog ez. Miután a krapek elhiteti velünk, hogy ez egy ügyességi játék, és mi nagyon ügyesnek hisszük magunkat, megfordul a fejünkben, hogy duplázással (dupla vagy semmi játékkal) jó sok aranyat kereshetünk. Ha kezdetben egy aranyat teszünk fel, és mindig duplázunk, akkor csupán csak 31-szer kell egymás után eltalálnunk, hogy hol a labda, és máris elérjük az 1.000.000.000 felső korlátot (ennél több aranyunk nem lehet a játékban). Ez könnyűnek tűnhet, sőt, ha több aranyat teszünk fel tétnek, akkor kevesebbet kell rágnunk a körmünket. Egyvalamiről viszont megfeledkezünk. Ha zsinórban akarunk nyerni, akkor a nyerési esélyeink minden játék után megváltoznak. Ha csak egyszer akarunk nyerni, akkor a nyerési esélyünk 1: 3, ha kétszer, akkor 1 : 9 lesz, ha háromszor, akkor 1: 27. Vagyis ha háromszor nyerni akarunk egymás után, az 27 esetből jó esetben csak egyszer történik meg, a többi 26-ban veszítünk, legtöbbször azért, mert a második vagy harmadik játékban hibázunk. Zsinórban 31-szer nyerni pedig lehetetlen: 1 : 617673396283947 a valószínűsége a nyerésnek.

Mégis hogyan járjunk túl a csúnya bácsi eszén?
A játékban két esetben kell kötelezően ezzel a fickóval játszanunk. Az egyik egy feladat teljesítése, ami az gyűjtőalbumban található (Lehúzók lehúzója). A másik az egyik napi küldetés, ami így szól: Győzd le a szerencsejátékost öt alkalommal! Ahhoz, hogy ezeket teljesíteni tudjuk anélkül, hogy anyagilag nagyon leégetnénk a karakterünket, a következő chat parancsot fogjuk használni:
/gold bet 1
Fontos! Csak akkor írjuk be a chatbe, amikor fogadunk (megtesszük a tétet), különben nem fog működni.

Lehúzók lehúzója: Győzd le háromszor egymás után szerencsejátékban a szélhámost! Ugye itt a nyerési esélyünk 1 : 27. Vagyis nagyon kicsi. Viszont a fenti chat paranccsal legalább minimalizálhatjuk a veszteséget. Emellett még annyit javaslok, hogy csak egyfajta kombinációt próbálgassunk a 27-ből. Például mindig csak az első vödröt válasszuk. Előbb vagy utóbb úgyis bekövetkezik az a kombináció, amit választottunk. Persze csak illúzió, hogy így gyorsabban végzünk a küldetéssel, elképzelhető, hogy ha össze-vissza válogatunk a vödrök között, akkor hamarabb nyerünk háromszor egymás után. Az előbbi türelem, az utóbbi szerencse kérdése.

Napi küldetés: Győzd le a szerencsejátékost öt alkalommal! Szerencsére itt nem egymás után ötször kell nyernünk, hanem csupán 5 nyertes játékot kell játszanunk. A fenti chat paranccsal itt is olcsón megúszhatjuk a dolgot. A nyerési esélyünk mindig 1 : 3. Bár a legtöbbször veszíteni fogunk, elég csak öt alkalommal nyernünk, és a titkos küldetés teljesítve lesz.

A végtelen arany titka: Ezt a trükköt a fórumon olvastam, bár nem hatásos. Kis összeggel kell fogadni mindig, például 1 arannyal. Ha nyerünk, akkor miénk az egy arany, ha veszítünk, akkor újra játszunk, viszont ezúttal megduplázzuk az összeget. Ha nyerünk, akkor két aranyat kaptunk, de mivel az előző játékban veszítettünk egy aranyat, a profitunk egy arany lesz. Ha veszítünk, akkor ismét játszunk és ismét duplázunk. Ha nyerünk négy aranyunk lesz, de elvesztettünk az előző játékokban 3 aranyat, ezért a nyereségünk egy arany lesz, ha veszítünk, akkor újra játszunk és újra duplázunk. És így tovább, amíg nem nyerünk. Minden próbálkozásnál egyre kisebb a valószínűsége, hogy bénázni fogunk. A cél, hogy csak egyszer nyerjünk, viszont a nyeremény mindig csekély 1 arany lesz. Ezután ismételjük meg újra egy arannyal a folyamatot.

Hogy miért nem hatásos ez a trükk? Először is, rengeteg aranyat kell felhalmoznunk ahhoz, hogy csupán egy arannyal ilyen "tuti nyerő" játékot játszhassunk. Ha olyan szerencsétlenek vagyunk, hogy tízszer egymás után veszítünk, akkor a 11. próbálkozásra már 1024 aranyat kell tétnek feltennünk ahhoz, hogy egy aranyat nyerjünk. És ha elfogy minden aranyunk, az tini szókinccsel kifejezve: gáz. Ha pedig már több ezer aranyat össze tudunk gyűjteni, akkor pedig már nem ér semmit az az egy arany, amit mondjuk 10 percenként nyerünk vele.

Így lehet túljárni a hazárdőr eszén. Ha még tudtok olyan trükköt, amivel el lehet szomorítani ezt a rosszképű fazont, írjátok meg.


Egy hatalmas és elátkozott varázsló vagyok én.

Shakes and Fidget Magyarország
https://discord.com/invite/JtEpM6T

Shakes & Fidget Tavern
https://discord.com/invite/s8wB8vfvdk
 
Fórum » Shakes&Fidget - A játék » GY.I.K. » Hogyan járj túl a hazárdőr eszén?
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:



Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Játék fórum | Ügyfélszolgálat |