Vasárnap, 2019-12-15, 20:19:09
Játékosokat Segítő Céh
Üdvözöllek Vendég
| Regisztráció | Belépés
[ Új hozzászólások · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Céhen kívül » Bemutatkozás » Varga Elek: Az én karakterem
Varga Elek: Az én karakterem
elek1977Dátum: Vasárnap, 2013-08-18, 09:17:16 | Üzenet # 1
Vezér-őrnagy
Csoport: JSC vezető
Üzenetek: 444
Állapot: Offline
2012. február 28-án délután 5 óra fele egy új karakter jött létre a hetes szerveren. Elek1977-nek hívták. Kezdő karakternek számított azok mellett, akik már harmadjára-negyedére kerültek regisztrálásra a játékban. Nem volt semmi különlegessége. Ugyanolyan volt, mint egy átlagos karakter. Viszont ennek a karakternek én voltam a gazdája.

Egy rövid előzménye a karakterem születésének, hogy már korábban játszottam S6-on, de ott nem bírtam sokáig. Fogalmazzunk úgy, untatott a játék. Már-már nehezemre esett feljelentkezni, és akár tíz-húsz kalandvágyat lejátszani. Bene voltam egy céhben (a nevére már nem emlékszem), de nem nagyon lehetett beszélgetésbe elegyedni a tagokkal. Végül 30. szinten meguntam az egészet és töröltem a karaktert.

Fél évvel később viszont néhány ismerősömnek köszönhetően újra játékra adtam a fejem. Szóltak, hogy indult új szerver az sf-ben, és nem akarnék-e játszani. Először nemet mondtam, októberben kiszálltam a játékból, de aztán úgy döntöttem mégis megpróbálom újra. Otthon elkészítettem az új karaktert, kiválasztottam a kasztot, és a megfelelő testrészeket. Majd amikor a felhasználónevet kérte egy kicsit elgondolkodtam. Mi legyen a karakter neve? Az már biztos, hogy az „elek” szó benne lesz, de mit tartalmazzon még? És hirtelen eszembe jutott a következő szám: 1977. Hogy miért ez, az okára a mai napig nem jöttem rá. Az eredményt összeraktam, és így született meg elek1977.

De további kérdések is felmerültek a nagy kobakomban. Az első ez volt: minek kezdjek neki újra? Szenvedhetek megint, míg valaki felvesz a céhébe, ahol aligha vannak értelmes emberek, és a céhvezető is csak az adó miatt tud sírni. Inkább hagyjuk az egészet. De akkor eszembe jutott a következő ötlet: Mi lenne, ha én is alapítanák egy céhet, és játékosokon segítenék? Annyi tapasztalatom már volt, hogy az új játékosoknak elmagyarázzam az alapokat, illetve mit hol találnak, mi mire való. De a legtöbb újonc még azt sem tudja, hogy miként csatlakozzanak egy céhhez. Úgyhogy mást is ki kellett találnom. Néztem a többi céh leírását, és szinte mindenhová oda volt írva, hogy adózni kell. Ha már ennyi céh sanyargatja a népet, akkor én nem fogom. Nálam nem kell adózni! Viszont hoztam egy másik szabályt is, ami sok játékost viszont kellemetlenül érintett a játék során: Csak 10 és 30 közötti játékosok lehetnek a céhben. Erre azért volt szükség, mert gomba híján legfeljebb 24 embert tudok felvenni a céhbe, és akkor a többiekkel mi lesz? Majd boldogulnak, ahogy tudnak? Nem. Ha visszagondolok, örülök, hogy ezt a szabályt bevezettem, mert így sok remek játékossal ismerkedhettem meg. A céhet ötlethiány miatt Játékosokat Segítő Céhnek neveztem el.

Kész van a céh. Nincs más dolgom, csak meghívni az embereket, és fejleszteni a céhet. A fejlesztés könnyen ment, mivel az általam beadott arany elégnek bizonyult. És szépen fokozatosan fejleszteni tudtam a céhet. Az arany beadásban társra is találtam Fazekas személyében. A való életben is ismertem őt, mondjuk úgy, hogy a spanom volt. Amikor közöltem vele, hogy mit tervezek, szívesen felajánlotta segítségét, s hálám jeléül kineveztem őt a legelső tisztviselőnek. Az új tagok invitálása viszont nehéznek bizonyult. Eleinte véletlenszerűen hívtam meg embereket, de mivel ez nem volt túl hatékony, elkezdtem levélben felajánlani a segítségemet. Ez a módszer sikeresnek bizonyult, és hamarosan elértük a maximum létszámot. Mivel az elején nem volt túl sok tapasztalatom a vezetés terén, a céhtagokkal vitattam meg mindent: mit fejlesszünk, kit támadjunk meg, kiket vegyünk fel, stb. Mellette próbáltam szóba elegyedni velük, s néhány játékossal jókat beszélgettünk. Így eltelt egy hónap és elek1977 fejlődött 30 szintet.

Egy hónap alatt a semmiből alapítottam egy céhet. Egyedül, és egy kis segítséggel felfejlesztettem 50%-ra a bónuszokat, és 25. szintűre az erődöt, a szabad helyeket feltöltöttem tagokkal, és a csatákkal bejutottunk a legjobb 100 céh közé. Viszont ekkor egy újabb problémával szembesültem. A bent lévő tagok szerettek volna hosszabb távon is együtt maradni. De mivel 30. szinttől el kellett hagyni a céhet, úgy gondoltam létrehozok egy új céhet, amely ezeket a tagokat magában foglalja. Az új céh a DareDevil nevet kapta. 2012.04.12-én hoztam létre a Játékosokat Segítő Céh volt tagjainak. Arra törekedtem, hogy minél gyorsabban fejlesszem, hogy ne legyen lemaradva a céh. Ez egy hét alatt sikerült is megvalósítanom azt, ami egy hónapba került. Egy hét után egy demokratikus szavazás kíséretében mm89 lett megválasztva új céhvezetőnek, én meg visszatértem a saját céhembe immár 55-ös szinten.

Teltek a napok, hetek, s én boldogan irányítottam a céhemet a tagok új generációjával. Minden rendben volt. nagyjából tudtam kommunikálni a tagokkal, amikor kiestünk a Top100-ból, csatáztunk, kérdőívekkel próbáltam a hangulatot tartani, szóval elfogadhatóak voltak a körülmények. Ám az egyik vasárnap este végzetes hibát követtem el. A céhemben volt egy olyan szabály, hogy a tagoknak minimum egy-két szintet kellett fejlődniük a hét folyamán, különben inaktívnak nyilvánulnak, és elhagyják a céhet. Ez az ellenőrzés rendszerint vasárnap esténként történt, és a legjobb eredményeket megosztottam a tagokkal. Viszont amikor az egyik inaktívnak bizonyuló tagot próbáltam meg eltávolítani, egy játékhiba miatt én lettem kijelölve, és sikeresen kirúgtam magam a céhből. Itt volt az a pont, amikor úgy döntöttem otthagyom a játékot, mivel mindaz, amit a játékon belül építettem, hirtelen összeomlott. Kevés esélyét láttam annak, hogy viszont ott ülhetek a céhvezetői székben. A legtöbb játékos ilyen esetben nem adná vissza a posztot. De szerencsére más ember került a helyemre. Egy levélben megkértem, hogy adja vissza a vezetésre való jogot, de úgy éreztem, ez sosem fog bekövetkezni. Épp búcsúztam néhány jó baráttól, mikor megláttam a postaládában a meghívót. Úgy látszik vissza hívott, de vajon a koronát is megkapom? Beléptem a céhbe, és elmagyaráztam, hogy mi történt. Felfogta a helyzetet, és szó nélkül visszakaptam régi helyemet a céhben. Hálám jeléül Megkapta a tisztviselői rangot. Ő volt a második, akit ezzel illettem meg. Később pedig felajánlottam neki a vezetői posztot egy újonnan létrehozott céhben, a Hard Stonesban. A játékost Brutusz1225-nek hívták.

A Hard Stones 2012. május 18-án alakult. Mindössze két nap alatt felvittem a bónuszokat 50%-ra, és beadtam mellette 120000 aranyat, ami elég pár csatához, és egy céhes kazamatához. Bevallom, ekkor arany hétvége volt, és ezért sikerült gyorsan megvalósítani a leírtakat. A második nap végén átadtam brutusznak a céhet. A csatákat rá és a többi tagra bíztam. A csapatot Brutusz1225, a Játékosokat Segítő Céh néhány tagja és meghívott személyek alkották. A maradék helyet általam meghívott, de még nem csatlakozott játékosok töltötték ki. Így hagytam ott a Hard Stones-t 70-es szinten.

Egy hét telt el, mióta elhagytam a Hard Stones-t, és megint új céh alapítására adtam a fejem. Észrevettem, hogy egyre kevesebb időm és energiám van a játékhoz és a céhvezetéshez. Mellesleg akkor már fórumon is aktív szerepet töltöttem be, és készítettem a céhnek honlapot, amit szerkeszteni kellett. Tehát úgy döntöttem, hogy a jelenlévő tagokat az új céhbe telepítem át, mivel nem lett volna szép dolog kirúgni őket. Az új, s egyben utolsó céhnek az Elek bárkája nevet adtam. Itt egy hetet töltöttem el. A fejlesztésekkel hamar megvoltam, de ennek a céhnek segítettem bejutni a TOP200-ba. Az új céhvezetőt szavazással választottuk meg, és május 27-én este 7 órakor átadtam a céhet a szavazás nyertesének, BmRoolly-nak. Utána elköszöntem mindenkitől, és újra visszatértem a céhembe.

Ezek után már nem úgy működött a céh, ahogy régen. Nem toboroztam új tagokat, és nem indítottam több csatát. Még volt néhány játékos, akik szeretettek volna egy darabig a céhben maradni. Majd ők is elhagyták a céhet. De mi is történt az egykor virágzó céhhel? Örökre bezár? Fogalmazzunk úgy, hogy nyárra bezárja kapuit. Én pedig szabadságra megyek. Elek1977 viszont nem. Erősödik, s karbantartja a céhet, amíg vissza nem jövök. Ősszel pedig megújulva kezdek neki a megerősödött elek1977-el a kalandoknak.

Be kell vallanom, ezeket a tetteket nem én vittem véghez, hanem elek1977. Én csak egy átlagos játékos vagyok se több, se kevesebb. A valóságban egészen más életet élek, mint itt. Mintha már nem is én lennék, hanem egy másik személy: ő elek1977. Neki köszönhetően segíthettem annyi játékosnak, és tehettem meg mindazokat, amiket megtettem. Nélküle nem lett volna ilyen hosszú pályafutásom a játékban. De még nem végeztem. Sok játékoson szeretnék még segíteni, és megannyi tettet véghezvinni elek1977 által. Remélem, amit eddig leírtam, csak az első fejezet, és továbbiak készülhetnek elek1977 tetteit elmesélve.
 
Fórum » Céhen kívül » Bemutatkozás » Varga Elek: Az én karakterem
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Játék fórum | Ügyfélszolgálat |