Péntek, 2019-08-23, 16:24:32
Játékosokat Segítő Céh
Üdvözöllek Vendég
| Regisztráció | Belépés
[ Új hozzászólások · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Tiny Island » Játékleírás (GY.I.K.) » Harcok
Harcok
elek1977Dátum: Péntek, 2014-05-23, 01:15:10 | Üzenet # 1
Vezér-őrnagy
Csoport: JSC vezető
Üzenetek: 444
Állapot: Offline
Csatarendszer


A játék legfőbb eleme a benne folyó küzdelmek. A harcok során szerezhetünk hírnevet, aranyat és tapasztalatot. Egyes ellenfelek legyőzéséért pedig tárgyakat is szerezhetünk. Ezekért a jutalmakért felvehetjük a harcot a játékban felbukkanó szörnyekkel, kalózokkal, A szerveren játszó játékosokkal, és a barátlistán szereplő barátainkkal.

A harcmező egy match3 típusú játékhoz hasonlít, ahol a táblán elemeket kell tologatni úgy, hogy legalább három egymás mellett legyen. Ekkor az elemek eltűnnek, végrehajtódik egy cselekvés (támadás, varázslat) és új elemek kerülnek a táblára. Az veszít, akinek előbb fogy el az életereje.A kép baloldalán van a játékos, a jobboldalon pedig az ellenfél. Felülről kezdve láthatjuk
- a játékos/ellenfél nevét,
- a játékos/ellenfél karakterképét,
- a játékos/ellenfél szintjét,
- a játékos/ellenfél életerejét (meglévő / összes),
- a játékos/ellenfél mennyi kókuszdiót (tapasztalat) és aranyérmet gyűjtött a csata során,
- a játékos/ellenfél fegyverét és annak sebzését,
- a játékos/ellenfél varázslatait.

Középen felül három dolgot láthatunk:
- Csata feladása -> Ha erre kattintasz, akkor megjelenik egy ablak, melyben megkérdezi, hogy falóban fel akarod-e adni a csatát? Ha feladod, Akkor az egy vesztett játszmának fog számítani. Ha mégis így döntesz, kattints a "Give up" (feladom) gombra. Ha mégsem, kattints a "Continue playing" (folytatom a játékot) gombra.
- Melyik fél van soron ("Your turn" -> te köröd, "opponent turn" -> ellenfél köre),
- Hangerő, amit átállíthatsz, akár játék közben is.

A cél, hogy támadásokkal és varázslatokkal legyőzzük az ellenfelet. Ehhez azonban meg kell ismerkednünk az elemek jelentésével.

-> Kókuszdió = tapasztalat

-> Aranyérme = arany

-> halálfej = támadás

-> piros drágakő, a piros színű varázslatokhoz

-> kék drágakő, a kék színű varázslatokhoz

-> zöld drágakő, a zöld színű varázslatokhoz

Támadásainkat még hatásosabbá tehetjük úgynevezett kombók használatával. Kombók segítségével a támadások erőteljesebbek lesznek, és a varázslatok azonnal végrehajtódnak.
crows of four - Amikor négy elem egymás mellé kerül.
crows of five- Amikor öt ellem egymás mellé kerül.
crosses - Amikor vízszintesen és függőlegesen is szerepel ugyanaz az elem.

Ellenfeleinket három csoportba sorolhatjuk.

1. Besieger (ostromló) -> gépi ellenfelek (kalózok, bennszülöttek, tengeri állatok és szörnyek). Tiny Island szigetén bukkannak fel rövid ideig, valamint más szigetek felfedezése közben találkozhatsz velük. Ezeknek az ellenfeleknek három nehézségi csoportja van:
- Easy/Very easy (könnyű) -> A te szintednél alacsonyabb szintűek.
- Equal (azonos) -> a te szinteddel megegyező szintűek.
- Difficult (nehéz) -> a te szintednél nagyobb ellenfelek.A szigettérképen rákattintasz egy ostromlóra, akkor egy ablak jelenik meg a következő adatokkal:
- ellenfél neve,
- nehézségi szintje,
- szintje,
- te szinted,
- Jutalom (arany, tapasztalat)

Ha meg akarsz küzdeni vele, kattints a "fight" (harc) gombra, és elkezdődik a csata, ha mégsem, akkor kattints a "cancel" gombra.

A játszma végén a következő ablak jelenik meg:Láthatod, hogy nyertél ("You Won!") vagy veszítettél ("You Lost!"), és hogy mennyi hírnevet (10 hírnév), aranyat és tapasztalatot kaptál.

2. Szerver játékosai, mint ellenfelek -> Az árbockosárban tudunk velük megküzdeni. Minden játékosnak 15 percenként van lehetősége megküzdeni más játékosokkal 1 szívért (gyöngyért) cserébe. A játszma valós idejű, tehát nem számítógép ellen játszunk itt, hanem valós személy ellen. A szabályok annyiban változnak, hogy itt a lépések megtétele időhöz kötött. Ha a játékos nem lép rövid időn belül, a karakterképénél megjelenik egy bomba. Ekkor nagyon gyorsan lépni kell valamit, különben kimaradsz abból a körből. A játékosok elleni győzelem esetén több hírnevet kapsz, mint a gépi ellenfelek legyőzéséért. Hogy a küzdelem fair play legyen, a résztvevők ereje kiegyenlített lesz.

3. Friends (barátok): Akit barátnak jelölsz, kihívhatod baráti játszmára úgy, hogy a karakterképénél a kardra kattintasz. Ez a csata szinte tét nélkül játszódik le (0 hírnév, némi arany és tapasztalat). A játék menete és szabályai megegyeznek a szerver játékosinál leírtakkal. Akkor hívhatod ki a barátodat, ha online van, nem harcol mással, és elfogadja a harcot.
 
Fórum » Tiny Island » Játékleírás (GY.I.K.) » Harcok
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Játék fórum | Ügyfélszolgálat |