Szerda, 2020-01-22, 12:35:02
Játékosokat Segítő Céh
Üdvözöllek Vendég
| Regisztráció | Belépés
[ Új hozzászólások · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Céhen kívül » Versek, történetek » Hogyan váljunk jó céhvezetővé? Hogyan vezessünk megfelelően
Hogyan váljunk jó céhvezetővé? Hogyan vezessünk megfelelően
elek1977Dátum: Vasárnap, 2013-08-18, 09:16:17 | Üzenet # 1
Vezér-őrnagy
Csoport: JSC vezető
Üzenetek: 445
Állapot: Offline
Sokan voltatok már úgy, hogy céh alapítására adtátok a fejeteket. Mivel csak 10 aranyba kerül, nem nagy veszteség nektek, és az első lépések nagyon könnyűek. Benne van mindenkiben a motiváló erő, hogy olyan céhet csinál, ami legyőzi az összes többit, legalábbis benne lesz a TOP céhek között. Persze később kiderül, hogy ez nem olyan könnyű, és vagy szenvedünk tovább a céhhel, vagy kilépünk és egy másik céhhez csatlakozunk feladva ezzel céhbeli álmainkat.
Pedig megvannak a megfelelő lépések, a helyes döntések ahhoz, hogy egy jó céhet alapítsunk, és hogy az elsők közé tornázzuk fel vele magunkat. Elsősorban mi kellünk hozzá, az akaratunk, a vágyunk, hogy szorgalommal, kemény munkával egy jó közösséget alakítsunk. De sok minden más is számít!

1. Kell egy frappáns név! Gondolkozzunk el azon, hogy milyen nevet válasszunk céhünknek. Ne hasonlítson korábbi céhnévhez (Never Give Up =? Never Give Up2 vagy Fallen Angels =? Fallen Angels TM). A név legyen eredeti, egyéni, nem valóságból másolt név (pl: Harry Potter, Nike). Ne értelmetlen nevet adjunk a céhnek (pl. pénzkidobás, Ici0220). A név legyen a világ számára új, emberi fül számára kellemes hangzású.
2. Tudatosuljon bennünk, hogy ha létrehozunk egy céhet, akkor felelősséggel tartozunk érte! Nekünk kell vonzóvá tennünk nem másoknak. Vagyis készüljünk fel arra, hogy sok munka lesz vele. Először is sok aranyba fog kerülni. Hogy egy céhben mindent 25. szintre fejlesszünk, ahhoz közel 30000 arany kell. És nehogy azt várjuk, hogy majd a tagok előteremtik nekünk ezt a pénzt. Tagok toborzásához rengeteg meghívót és levelet kell elküldenünk. A levélben érdemes megszólítani az illetőt, röviden bemutatni a céhet.
3. Bánjunk a tagokkal kedvesen, segítőkészen! Senki sem szeret olyan céhben lenni, ahol ráparancsolnak a szabályok betartására, kiabálnak vele (Caps Lock), és szitókszavak káromkodások keringenek a légkörben. Az ilyen céhek feloszlásra vannak ítélve. Egyszerűbb megkérni a tagokat, hogy tartsák be a céh szabályait, a fekete bárányokkal elbeszélgetni, és ha semmi sem használ, a kirgás mellett küldjünk a tagnak egy levelet, melyben röviden megindokoljuk, hogy miért lett eltávolítva a céhből.
4. Foglalkozzunk a tagokkal! Nem árt néha, ha elbeszélgetünk a céhtagokkal, megismerjük őket. Ezzel némi információt kaphatunk a jellemükről, emellett érezzék a tagok is, hogy foglalkoznak velük. Ezzel csökkenthetjük a fluktuációt is. Jobb egy olyan céhben lenni, ahol emberként kezelnek minket, mint egy olyanban, ahol csak a karakter számít.
5. Okosan vegyünk fel embereket! A dicsőségcsarnoknak mindig annak a részhalhazában keressünk új tagokat, ahol valószínű, hogy találunk olyan embereket, akik csatlakozni fognak a céhünkhöz. Például az S7 szerveren az 1500 és 12000 helyezés közötti tagokat érdemes figyelembe venni. 1500 alatt már megvan a tagoknak a saját helyük, és jól érzik ott magukat. Nagy eséllyel nem fognak másik céhbe menni. 12000 fölött pedig nagyon alacsony szintű, vagy inaktiv, vagy halott karakterek vannak. Nem érdemes őket céhben tartani. Tehát 10500 karakter között válogathatunk új tagokat. De szűkül a kör azzal is, hogy nem mindegy, milyen fejlett a céhünk, milyen aktivak vagyunk, milyen szintű tagok vannak a céhben, stb..
6. Ne hozzunk betarthatatlan szabályokat! Ha létrehozunk egy céhet, akkor ne a szabályok kigondolásán törjük a fejünket, hanem azon, hogy hogy lehetne tagokkal feltölteni a céhet. Olyan szabályokat úgysem fog senki sem betartani egy kezdő céhnél, ami a karaktere nagyfokú teljesítményvesztését érheti el. Más a helyzet, ha bevezetünk később szabályokat, amik kiszűrik az oda nem illő tagokat, de ezt is módjával kell csinálni. Például ne olyan szabályokat hozzunk, ami a tagokat elhagyásra készteti (Adó:10óra városőr, 300 kalandvágy, kötelező gombát beadni). A Dicsőségcsarnok elején lévő céhek, csak azért tehetik meg ezt, mert nagy értékkel bír a céhük (TOP10 helyezés, magas bónuszok).
7. Fejlesszük okosan a céhet! Érdemes az elején a Tanítót vagy a kincset fejlesztenünk, hogy minél magasabb bónuszaink legyenek. Ha a Tanítót fejlesszük, akkor gyorsabban fejlődünk, de kevés aranyaunk lesz, kevesebbet adnak be a játékosok. Ha a Kincset fejlesszük, lassabban fejlődünk, de több aranyat kapunk. Elég a Bónuszokat 50%-ig fejleszteni az elején, utánna érdemes átállni az erődre, hogy több tagunk legyen. De akár fejleszthetjük az épületeket párhuzamosan is.
8. A gyengén teljesítő játékosokat cseréljük jobbakra, újakra! Ha vannak céhünkben olyan játékosok, akik eléggé inaktivak, nem kívánatosak, vagy nem a céh elvárásainak megfelelő a teljesítményük, azoktól szabaduljunk meg. Természetesen a legmegfelelőbb lépés az ha a helyüket azonnal meg tudnánk tölteni egy új taggal. De mi van, ha egy erős karakter, vagy gombázó személy szeretne csatlakozni a céhünkhöz, de nincs több helyünk. Ilyenkor érdemes a "leggyengébb láncszemtől" megszabadulnunk. Mindenesetre azért ne rúgjunk ki embereket, mert gyengén teljesítenek, mert ha nincs aki pótólja őket, akkor ezzel a lépéssel csak a céhnek ejtünk sebeket.
9. Legyenek tisztviselőink! Egy céhvezetőnek elég sok feladata van: tagfelvétel, csaták vezetése, fejlesztés, játékosok figyelése, stb. Egyerűbb ezeket a feladatokat megosztani néhány megbízható játékossal. Így közös erővel pontosan, hatékonyan el tudjuk végezni a feladatokat. Mellesleg aki vállalkozik a feladat végzésére, ne hanyagolja el a munkáját. Például egy csatafelelősnek mérlegelnie kell azt, hogy melyik céhet célszerű megtámadni, becsülni kell az esélyeket, a célpontok közül a legmegfelelőbbet kiválasztani.
10. Fokozatosan haladjunk előre! Isten 7 nap alatt teremtette a Földet! Egy céh létrehozása egy kicsit több idő. Lehet, hogy a játékos játékba való regisztrálásának napján már létre tud hozni egy céhet 10 aranyért. De a neheze ezután jön. Fejleszteni, embereket hívni, csatázni egy rendkívül jó stratégiával. Ez a nagy munka. Mert ugye nem egy nap alatt küzdjük fel magunkat csatákkal a Dicsőségcsarnok elejére, és nem fognak 100-300 szintűek egy újonnan alakult céhhez csatlakozni, és ha alacsony szintűek vagyunk, nem egy nap alatt fogjuk maximumra fejleszteni a céhet. Mindig maradjunk korlátaink mögött, és ne akarjunk többet.

Nem ígérem, hogy ezekkel a tanácsokkal az elsők közé tornázzátok fel magatokat a Dicsőségcsarnok céhlistáján, de legalább nem hátul a többi szánalmas próbálkozás között fog a céhetek heverni. Úgy fog kitűnni a többi közül, ahova érdemes egy játékosnak csatlakoznia.
 
Fórum » Céhen kívül » Versek, történetek » Hogyan váljunk jó céhvezetővé? Hogyan vezessünk megfelelően
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Játék fórum | Ügyfélszolgálat |