Hétfő, 2019-05-20, 16:06:53
Játékosokat Segítő Céh
Üdvözöllek Vendég
| Regisztráció | Belépés
[ Új hozzászólások · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Céhen kívül » Beszélgessünk » Helyzetjelentés, avagy mi újság a magyar szervereken
Helyzetjelentés, avagy mi újság a magyar szervereken
elek1977Dátum: Csütörtök, 2013-10-17, 03:57:15 | Üzenet # 1
Vezér-őrnagy
Csoport: JSC vezető
Üzenetek: 444
Állapot: Offline
Sokan gondolkoztak már rajta, hogy vajon melyik szerveren érdemes karaktert létrehozni. Véleményem szerint majdnem minden szerveren a játék unalmas és fárasztó. A jobb és értelmesebb céheknek megvannak az állandó tagjaik, és ha toborzásra is kerül a sor, akkor is a nagyobb szintű játékosokra esik a választás. A dicsőségcsarnokot halott karakterek veszik körül. Keresztül jutni rajtuk lehetetlen és a próbálkozások csak kiábrándítják a játékosokat. Bár lehet, hogy van olyan, akinek bejön ez az egyszemélyes MMORPG verzió.

Készítettem egy táblázatot, amivel mindenki ki tudja kalkulálni, hogy milyen sikerekre számíthat az egyes szervereken:A táblázat első részben láthatjuk, hogy bizonyos helyezéseknél körülbelül milyen szintű játékosok vannak, valamint a legjobban vélt játékosok szintjét legelöl, legutolsónak a regisztrált karakterek (nem játékosok) számát. A táblázat második részében pedig a megszerezendő becsület értékét látjuk. Még annyival egészíteném ki itt a táblázatot, hogy mikor indultak az egyes szerverek:

Szerver 1 ?
Szerver 2 ?
Szerver 3 2010-09-27
Szerver 4 2010-12-23
Szerver 5 2011-04-21
Szerver 6 2011-08-26
Szerver 7 2012-02-24
Szerver 8 2012-08-24
Szerver 9 2013.02.08
Szerver 10 2013.05.25

Annyiban hasznosak lehetnek a dátumok a helyzetfelismerésben, hogy különbséget tudjunk tenni aközött, hogy a számok csökkenése a késői kezdet, vagy a játék hírnevének csökkenése miatt következett-e be. Akinek van szemük és érzékük a statisztikához, rájöhetnek a válaszra. A saját véleményemet kiindulópontként rögzíteném.

Ha megnézzük a játék igazán nagy sikereket az első két szerveren ért el. Ez nem meglepetés, mivel egy híres szerepjáték paródiájaként indult, ami szintén nagy játékközösséggel rendelkezett. Mindenki ki akarta próbálni. Ezután jött egy kis visszaesés. Volt, akinek nem jött be, mások más új játékkal kezdtek el játszani, voltak olyanok, akiknek nem volt érdekük új karaktert kezdeni egy új szerveren. S3 és S8 között stagnálás figyelhető meg. Ezt mondhatnánk az úgynevezett aranykornak, amikor a játék állandó közössége kialakult. A kivándorló és új játékosok száma egyenletes volt. És mint mindenhol, jön a hanyatlás; az utolsó két szerver adataiból látható, hogy játékosok létszáma zuhanni kezdett. Ez nem is a regisztrált karakterekből derül ki, hanem, hogy mennyire könnyű feljutni ezeken a szervereken.

3 nehézségi szintre lehet osztani a szervereket: Akik híressé akarnak válni a többi játékos előtt, azoknak a két utolsó szervert javaslom. Ott lehet SF karriert építeni. S3-tól S8-ig azoknak ajánlom a szervereket, akik esetleg szeretnének fokozatosan fejlődni, eljátszanak a szabadidejükben. Itt még van esély arra, hogy beálljunk a sorba. Az első két szerver magányos farkasok részére szól, akik szeretnének egyedül játszani nem igazán kívánnak céhközösség tagjai lenni. Nekik tökéletes egyjátékos módot kínálnak ezek a szerverek.

Sokan voltak olyan véleménnyel a 10. szerverről, hogy nem sikerült valami jól. Lehet, hogy véletlen, de annak az idején az 5. szervernél is valami hasonló következett be. Látni, hogy a következő szervereknél több játékos van, és aktívabbak is voltak. S5-n rövid távon könnyű előre jutni a dicsőségcsarnokban, de aztán egy idő után itt is megreked a játékos. Persze elég szabad idővel és elég kitartással úgy gondolom bárki bejuthat akár a legjobb 1000 játékos közé bármelyik szerveren. Ha eljut odáig. Azt is érdemes észben tartani, mielőtt eldicsekszünk a helyezésünkkel, hogy többet ér Szerver 1-en az 5000. helyezés, mint S10-en az első. S10-ről a jó játékosokat hiányolom mert 3 és fél hónappal az S9 után indult el, a játékosok teljesítménye nagyon gyenge. Nem hiszem, hogy valaha felfog tudni zárkózni az S9-hez. Amíg nem indul új szerver, itt lehet legegyszerűbben a játékhoz bekapcsolódni.

Új szerverrel kapcsolatban erős kételyeim vannak azzal kapcsolatban, hogy egyáltalán fogják-e normális játékosok is használni, vagy csak néhány kisgyerek játszóháza lesz. Sokan kérdeztek már a szerver indulásával kapcsolatban, és ha rajtam múlna, akkor nem indulna új szerver. Egyrészt van elég szerverünk, ahol van elég szabad hely a játékosoknak. Azért, hogy kb. 100 játékos gombát vásároljon és az elsők között játszanak, úgy gondolom nincs értelme. Azt a pletykát pedig megcáfolnám, hogy ha a legújabb szerveren regisztrálva lesz 100.000 karakter, akkor indul a következő szerver. Ráadásul a regisztrált karakterek 90%-a el sem éri a 20. szintet. Kezdőként néhány random csatával máris túl is jutunk a regisztrált karakterek felén. Így hiába is akar bárki új szervert, nincs rá konkrét igény, nincs kihívás, és valószínűleg az is rosszul fog sikerülni.

Végezetül, aki szeretné felhasználni a táblázatot, letöltheti őket a következő formátumokban: JPG, PNG, PDF, XLS, XLSX
Esetleg ha van valami hozzáfűznivaló, akkor szívesen elolvasom és reagálok rá.
 
MartinDátum: Péntek, 2013-12-06, 11:10:42 | Üzenet # 2
Közlegény
Csoport: Játékos
Üzenetek: 1
Állapot: Offline
Ha már a téma a magyar szerverekről szól,akkor ez is ide tartozik biggrin
Felvettem az s11 szerverstartot videóra :D 

 
Fórum » Céhen kívül » Beszélgessünk » Helyzetjelentés, avagy mi újság a magyar szervereken
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Játék fórum | Ügyfélszolgálat |